Мистерията е разкрита: Nokia N97

0
189

Nokia N97

Реклама

След като успяха до последния момент да пазят в пълна тайна новия си продукт, днес Nokia най-после прекратиха слуховете, като го представиха. Това е N97 – „мобилен компютър”, както го наричат от Nokia.

Характеристиките

Юзър интерфейсът, с който работи N97, е S60, пето поколение – една от водещите платформи за смартфони в света, разработена предимно от Nokia. Операционната система, на която работи S60, е Symbian.

N97 има тъчскрийн и QWERTY клавиатура, която е достъпна с едно плъзгане. При това движение тъчскрийнът застава в наклонено положение, много напомнящо монитора ви. Екранът е 3,5 инча.  Сърфирането в Интернет е също толкова лесно, колкото на домашния ви компютър. Иначе казано, N97 представлява най-добрите характеристики на N серията таблети на Nokia плюс телефон. Освен това от компанията наблягат на факта, че N97 е разработен специално за най-напредналите потребители на Интернет.

https://www.youtube.com/watch?v=2O2Li74EYew

Освен браузването, в N97 музика, видео и снимки са събрани на едно място. Камерата използва оптика Carl Zeiss Tessar™.

Вградените в N97 A-GPS сензори и електронен компас позволяват въвеждането на това, което от Nokia наричат „социално местоположение” – възможност за по-гъвкав достъп до социални мрежи, споделяне на местоположение, снимки и видео.

Паметта на N97 е огромна: 32 GB в самия компютър и още 16 GB чрез SD карта.

N97 е направен, за да е близо до теб във всеки един момент – навън, в колата, вкъщи. Затова начините за въвеждане на информация за различни – можеш да пишеш с една или с две ръце, да го държиш в дланта си или да го сложиш на бюрото си. Към това се прибавят и огромните възможности за персонализиране на N97 в зависимост от индивидуалните ви нужди.

Цената на Nokia N97 ще е около 550 евро. Продуктът ще бъде пуснат на пазара през първата половина на 2009 г.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here