Nexus 10 на Google

0
267

Nexus 10

Реклама

След като Apple представиха iPad mini преди седмица, сега е ред на Google да покажат по какво са работили напоследък.

Вчера Google представиха новия си таблет Nexus 10.

По план събитието трябваше да се проведе в Ню Йорк, но заради урагана Санди представянето беше отменено. Вместо това Nexus 10 беше представен само онлайн.

Голям екран и музика

Екранът на таблета е 10 инча в диагонал, 2560х1600 пиксела, което го прави малко по-голям от 9,7-инчовия iPad. Според Google екранът има най-високата в света резолюция – 300 пиксела на инч. За сравнение, при iPad резолюцията е 264 ppi.

Новият Nexus е първото устройство, което включва новата услуга на Google – Play Music Service. Тя позволява на потребителите да синхронизират до 20 000 парчета, които вече имат, с всяко устройство, което има интернет връзка. Ще могат и да купуват музика онлайн по същия начин, както от iTunes.

Таблетът е направен от Samsung. Процесорът му е двуядрен, ARM Cortex A15, което прави Nexus 10 първият таблет на голяма марка, който използва най-новата технология на ARM.

Цената на Nexus 10 с 16GB памет е $399, а с 32GB – $499. За сравнение, iPad с 32GB памет и wi-fi е на цена $599.

Свързаността ще е проблем за Nexus 10 при конкуренцията му с iPad – таблетът на Google няма 3G, нито 4G

Новият Nexus ще бъде пуснат в продажба през ноември.

Още Nexus и още Android

Друга новина беше и пускането на нова версия на Android за мобилни устройства – 4.2 Jelly Bean. Едно от подобренията на системата е възможността на един таблет да има повече от един потребителски акаунт. Всеки потребител може да има собствен начален екран, фон, приложения, игри и т.н.

Google обявиха още, че ще пуснат и нов мобилен телефон – Nexus 4, направен от LG, с 4,7-инчов екран, безжично зареждане и подобрена камера, която може да прави панорамни снимки. Инструментът е нов за Android и се нарича Photosphere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here