Нова операционна система за iPhone

0
196

iPhone 3GS

Реклама

В нея е включен дългоочакваният мултитаскинг. Така най-после потребителите на iPhone ще могат да правят повече от едно нещо по едно и също време. В сегашните модели при стартирането на нова задача трябва да се върнеш на началния екран, с което вече отвореното приложение се затваря.

Новата операционна система – 4.0, – ще излезе през това лято.

Клиентите отдавна се оплакваха, че не могат да слушат музика, докато четат новините. Липсата на мултитаскинг е причина за най-сериозните критики към iPhone. Конкурентите на смартфона на Apple – продуктите на Google и Palm например – имат мултитаскинг.

„Не бяхме първи, но ще сме най-добри“ каза по въпроса Стив Джобс на представянето на новата операционна система. Той обясни, че добавянето на мултитаскинг към iPhone е отнело толкова време, защото от Apple са искали да го направят така, че тази функция да не изтощава прекалено много батерията и да не пречи на работата на смартфона.

Въпреки че като цяло новината е добра, тя не е добра за всички потребители на iPhone. Мултитаскингът ще се предлага като софтуерен ъпдейт само на потребители с iPhone 3GS, трето поколение iPod touch и iPad.

Новата операционна система предлага и други подобрения, например възможност съобщенията от различни имейли да пристигат в една кутия, както и възможност за свързване на iPhone с обикновена клавиатура чрез Bluetooth. Предвижда се и подобрено организиране на приложенията по папки.

Друго очаквано подобрение обаче все още не се случва и с новата операционна система – поддръжка на flash. Няма и FM радио и възможност за обработване на снимки.

Но пък има нова платформа за реклами в приложенията за iPhone – iAd. Представяйки я, Стив Джобс обясни, че рекламите няма да досаждат на потребителите, защото навигацията обратно към това, което са правили, преди да кликнат на рекламата, ще е по-лесна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here