Новият Kindle и Kindle Touch

0
430

Преди два дни Amazon представиха две напълно нови версии на електронния си четец – Kindle и Kindle Touch, като последния го има и в разновидност Kindle Touch 3G.

Реклама

Kindle

Kindle

В досегашната история на електронните четци на Amazon името Kindle се предава от едно устройство на по-новото от него. В съответствие с тази традиция най-базисното от новите устройства, представени от Amazon, се казва само Kindle. За да се избегне объркването, старите версии са преименувани на Kindle Keyboard и Kindle Keyboard 3G (Виж за старите версии: Kindle 2 на Amazon и Kindle). Kindle DX си остава със същото име.

Какво ново при Kindle

Едно от основните неща, които отличават новия Kindle от неговите предшественици, е липсата на клавиатура. На нейно място има джойстик.

Kindle и Kindle KeyboardВ сравнение с предишните електронни четци новият Kindle е по-лек и по-малък – от Amazon твърдят, че може спокойно да се побере в джоба ти. При това по-малкият размер не променя размера на дисплея – той си е 6-инчов. Разликата в големината на дисплея при същата големина на джаджата е постигната с премахването на клавиатурата.

Дисплеят

Както и при предишните устройства, той е E Ink, само че още по-нова версия, която, според Amazon, още повече усилва усещането за четене на хартия. Резолюцията е 600х800 пиксела, дисплеят е чернобял.

Свързаност

Wi-Fi

Памет

Паметта е 2GB, като от тях около 1,25GB могат да се използват за съхраняване на книги. Това означава, че на устройството могат да се съберат до 1400 книги.

Поддържани формати:

Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC, HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP (след конвертиране).

Аудио – няма

Размери (в см)

16,6 x 11,4 x 0,87

Цената на Kindle е $109.

{morfeo 647}

Kindle Touch и Kindle Touch 3G – електронни четци с тъчскрийн…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here