От мускула към компютъра

0
241

От мускула към компютъра

Реклама

Или как да прескочим и мишката, и клавиатурата.

Битките между компютърните гиганти винаги са били интересни за следене. Малко след като Apple представиха първата мишка без бутони, от Microsoft отвърнаха на удара, като направиха прототип на интерфейс мускул-компютър, който напълно премахва необходимостта както от мишка, така и от клавиатура.

Идеята идва от Microsoft Research. Смисълът на иновацията е да можеш да контролираш компютър, mp3 плеър или друго устройство, дори когато ръцете ти са заети. Само трябва да се обвиеш с няколко ката кабел.

Например докато бягаш, можеш да сменяш песните на mp3 плеъра само с няколко жеста. Да, отстрани определено ще изглеждаш необичайно – бягаш и правиш шантави движения с ръце, – но пък и говоренето с хендсфри все още се бърка с това да си говориш сам, така че тези неща са нормални. Технологиите изискват определени компромиси с имиджа.

Освен практичните аспекти на цялата история обаче, не можем да пренебрегнем играчките. Във видеото долу изобретателите демонстрират как директната връзка мускул-компютър може да се използва не само за отваряне на вратата на колата, когато ръцете ти са заети, но и за по-реалистична игра на Guitar Hero.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here