Първият водоустойчив Mp3 player

0
239

Слушането на музика по време на спорт може да бъде голяма мотивация. За съжаление доскоро спортуването и слушането на музика бяха две различни неща. Но вече не е така. На пазара може да се намери водоустойчив mp3 Player, който позволява на най-запалените меломани да слушат музика навсякъде и по всяко време! 
swimgirl
Първият водоустойчив mp3 Player  е дело на компанията Freestyle и се казва Freestyle Audio DMP. С него можеш да слушаш музика почти навсякъде. Пригоден е изцяло за работа в екстремни условия.  Той е разработен под мотото на компанията „вземи твоята музика там” и позволява буквално да я вземеш там. Водоустойчивостта е най-големият плюс на плеъра, но не и единственият. Според думите на компанията производител той е "на пректика неразрушим”. Можеш да спортуваш каквото си поискаш, без да се притесняваш, че би могъл да счупиш новата си играчка. Сърф, ски, сноуборд – музиката ти винаги ще е с теб.   Можеш да плуваш с него в солена вода, във ваната си, дори в басейни, чиято вода е обработена с химикали. Разбира се, има ограничение – трябва да се потапяш до не повече от 10 фута (3.048 метра) под вода. 1 фут по-надолу и можеш да скъсаш гаранционната си карта…

Реклама

От друга страна, устройството е много леко (35! грама) и ако го изтървеш във водата, няма опасност да потъне. Батерията му има изключително дълъг живот – 40 часа, което си е много, като се имат предвид размерите на играчката. Формата му е ергономична и включва само 4 бутона – включено/изключено, напред/назад.

earbuds_callout2Слушалките са друг ключов момент в изработката. Както и сам си се досетил, те са пригодени за слушане под вода. Така де, заедно с това са и водоустойчиви. В същото време плеърът е съвместим със стандартните 3.5 мм жакове, което означава, че ще можеш да използваш други модели слушалки за максимум удоволствие. (Тях можеш да ползваш, ако смяташ да слушаш вкъщи например. Под вода водоустойчиви са само водоустойчивите слушалки, включени в комплекта, което означава, че ако включиш едни нови слушалки към водоустойчивия плеър, те няма да станат също водоустойчиви!)  

Дотук с информацията от производителя. От опит на потребителите е установено, че една от най-големите слабости на въпросния плеър са неговите слушалки. Те са доста неудобни, тъй като не пасват точно на дупките на ушите ти. Друг техен минус е качеството на звука, което е значително по-добро при опити (на същия плеър) с други видове слушалки. Колкото до самия плеър, той е малко съмнително удароустойчив. Въпреки че от компанията производител твърдят, че е неразрушим, пластмасовата му облицовка не изглежда чак толкова неразрушима.

Устройството се предлага в три варианта според големината на паметта: 256MB (на цена $159.95), 512MB (на цена $199.95), 1GB.

За съжаление има възможност да просвирва само и единствено mp3 файлове и няма поддръжка на алтернативните формати.  Връзката с компютър се осъществява чрез USB и е PC/MAC съвместим.

Не бива да се забравя разбира се, че докато слушаш музика, си доста по-уязвим, особено ако се занимаваш с екстремни спортове – от една страна, концентрацията ти не е на 100%, а от друга имаш намалена представа за случващото се около теб, тъй като не можеш да чуеш, ако някой ти вика или изобщо ако се случва нещо, което трябва да чуеш.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here