Kindle Fire

0
262

Kindle Fire

Реклама

Таблетът на Amazon безспорно е най-интересната джаджа, която компанията представи преди два дни. Наред с новите версии на електронния си четец Kindle, Amazon представиха и таблета Kindle Fire.

Kindle с тъчскрийн и цвят

Това е с две думи Fire. Той е с многобройни възможности – освен за четене на книги, служи и за разглеждане на списания, гледане на филми, слушане на музика, браузване на мрежата.

Според Amazon интерфейсът на Fire е интуитивен и лесен за използване, като навигацията между различните приложения е бърза и лесна.

Дисплей

Дисплеят е 7-инчов, multi-touch, с антирефлексно покритие и технология IPS (in-plane switching). Това е технология, подобна на използваната при iPad, която осигурява по-широк зрителен ъгъл. По този начин екранът лесно се гледа от повече от един човек. Резолюцията е 1024 x 600 пиксела, цветовете са 16 милиона.

Дисплеят е и подсилен с помощта на химически методи, в резултат на което е 20 пъти по-твърд и 30 пъти по-здрав от пластмаса. Това го прави устойчив на неволни одрасквания и удари.

Памет и процесор

Паметта е 8 GB. Това е достатъчно за 80 приложения плюс или 10 филма, или 800 песни, или 6000 книги. Процесорът е двуядрен и според Amazon е достатъчно бърз, за да позволи едновременно браузване на мрежата и слушане на музика или четене и сваляне на филм.

Браузър

Браузърът е Amazon Silk, за който от Amazon казват, че е разработен, за да бъде максимално бърз. Поддържа Adobe® Flash® Player.

Какво можеш да правиш с Amazon Fire

Възможностите са много, но с няколко думи: сваляне, използване онлайн, купуване или заемане на книги, филми, игри, музика, приложения. Също така, тъй като Fire си има и браузър, сърфиране из мрежата. Има и вградено приложение за имейл.

{morfeo 648}

Още технически характеристики:

Свързаност

WiFi.

Поддържани формати

Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, non-DRM AAC, MP3, MIDI, OGG, WAV, MP4, VP8.

Аудио

Има. Размер на жака – 3,5 мм. Колонките са в горната част на джаджата.

Размери и тегло

19 см x 12 см x 1,14 см, 412 г

Цена

$199. Цената на Kindle Fire го прави фаворит за водещото място на пазара на таблети, тъй като е доста ниска за многобройните възможности, които устройството предлага.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here