iPhone 4S

0
181

iPhone 4S

Реклама

Вчера Apple официално представиха новия iPhone 4S. Това стана на пресконференция, водена от настоящия изпълнителен директор на компанията Тим Кук.

На външен вид iPhone 4S изглежда точно като iPhone 4. Дисплеят е същият – 3,5-инчов, Retina. Вътре обаче има някои нови неща, както и подобрения спрямо предишната версия.

Какво е новото

iOS 5

iPhone 4S ще е с новата операционна система iOS 5, която има над 200 софтуерни нововъведения. Част от iOS 5 е iCloud – екстра, която позволява едно и също съдържание да бъде достъпно на всички устройства на Apple, които имаш, без синхронизиране и без кабели.

По-бърз и с по-добра графика

Тези подобрения се дължат на новия процесор (A5 CPU) и на новата система за обработка на графиката, която подобрява графичното представяне 7 пъти.

Подобрени антени

От Apple твърдят, че са решили един основен проблем на iPhone 4 – падането на обхвата по време на разговор. При новия iPhone антените са подобрени, а новата операционна система позволява превключване между двете различни антени, за да може обхватът да се поддържа по време на разговор, независимо как държиш телефона.

iPhone 4SНова камера

Тя вече е 8-мегапикселова. Има и специален сензор, който подобрява представянето при ниска осветеност. Възможностите за снимане на видео също са подобрени – смартфонът може да снима 1080p видео, стабилизирането на образа е подобрено, има и лицево разпознаване. Камерата е и доста бърза – трябва й само 1,1 секунда, за да направи първата снимка, а между отделните снимки минава едва половин секунда. Подобренията на камерата правят iPhone 4S сравним с много цифрови фотоапарати.

Siri

iPhone 4S е първият iPhone, който има виртуалния асистент Siri. Той разпознава гласови команди и така можеш само с говорене да пишеш съобщения, да търсиш в мрежата или да поискаш указания как да стигнеш до дадено място.

Батерията

Животът на батерията е 8 часа при използване на 3G и 14 часа при използване на 2G. При браузване на мрежата през 3G батерията издържа 6 часа. Ако се използва WiFi, батерията издържа 9 часа уеб браузване, 10 часа гледане на видео или 40 часа слушане на музика.

Цвят

iPhone 4S го има в черно и в бяло.

Цена

iPhone 4S с 16GB памет е на цена $199, с 32GB – $299. Този път има и версия с 64GB памет, чиято цена е $399.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here