iPhone 4: какво ново

0
248

iPhone 4

Реклама

Новите неща в iPhone 4 в сравнение с iPhone 3GS

Покритие от стъкло и неръждаема стомана

Стъклото е обработено така, че е 30 пъти по-здраво от пластмаса, както и по-устойчиво на надраскване. Стоманата също е по-здрава от стандартната.

От Apple съобщават, че това е най-тънкият смартфон в света – 9,3 милиметра дебелина. iPhone 4 се предлага както в черно, така и в бяло.

5-мегапикселова камера

Тя е по-голяма от тази на 3GS (която е 3 мегапиксела) и е с LED светкавица, автоматичен фокус и 5X дигитален zoom. Камерата записва HD видео (720p / 30fps.)

Камера на лицевата страна за видео чат

Камерата използва функцията FaceTime – WiFi услуга, която работи между iPhone 4 и iPhone 4 и позволява видео разговори.

Retina Display

Дисплеят на iPhone 4 е с най-високата резолюция, която сме виждали при смартфон – 960 на 640 пиксела. Това е с четири пъти повече от резолюцията на iPhone 3GS и 78% от пикселите на iPad. Размерът на самия екран е същият като при 3GS – 3,5 инча. Диспеят е IPS, подобно на този на iPad, и предлага контраст 800:1.

Тази резолюция се равнява на 326 пиксела на инч. Това е важна стъпка за Apple, защото при резолюции над 300 ppi окото не може да види разлика между дигитален екран и напечатана книга. Това дава допълнителни възможности iPhone да се състезава с електронните четци за книги.

Чрез приложението iBooks, което е безплатно, могат да се купуват и четат книги на iPhone 4. То може и да синхронизира мястото, докъдето си стигнал в книгата, както и всякакви отбелязвания, подчертавания и бележки между всички копия на книгата, които имаш – на iPhone, iPad и iPod touch. С iBooks могат да се четат и запазват и PDF файлове. В момента има около 60 000 книги, достъпни през iBookstore, което е част от iBooks.

Процесорът, батерията, софтуерът…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here