iPad 2: какво ново

0
72

iPad

Реклама

На 2 март Стив Джобс официално представи новия iPad.

Въпреки че е в отпуск поради здравословни причини, Джобс се появи на събитието на Apple, за да представи продукта и за да обяви колко успешна е била 2010 г. за iPad.

Между април и декември 2010 г. Apple са продали почти 15 милиона iPad-а, което е донесло приходи от близо 10 милиарда долара. Джобс каза още, че компанията никога не е имала продукт, който толкова бързо да е реализирал големи печалби. „Имаме 90% от пазара”, каза Джобс и добави: „Конкурентите ни бяха просто озадачени. Те се върнаха на чертожните маси и скъсаха скиците си.”

Новият iPad

Какво не се е променило

Дисплеят на iPad 2 е същият като на първата версия – IPS LCD, LED, със задно осветление, 9,7-инчов. Резолюцията също е непроменена – 1024х768. Вариантите на паметта също не са се променили – 16, 32 и 64 GB, – както и свързаността с WiFi и Bluetooth.

Какво е ново

За разлика от първия iPad, iPad 2 е двупроцесорен. Втората версия е с Apple A5, докато процесорът на първата е Apple A4.

Камерите на iPad 2 също са нещо ново – джаджата има по една камера и от двете страни, което дава възможност за видео разговори.

Жироскопът също е нововъведение.

Размерите на iPad 2 са по-малки – той е дебел 8,8 мм и тежи 601 г (версията с WiFi), докато оригиналният iPad беше дебел 13,4 мм и тежеше 680 г (версия с WiFi).

{morfeo 533}

Както направиха и при пускането на новия iPhone, Apple обявиха, че ще върнат $100 на всички клиенти, които са си купили оригиналния iPad най-много две седмици преди представянето на iPad 2. Иначе цените на новия iPad започват от $499.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here