Google Glass

0
1079

Google Glass 

Реклама

Докъде е стигнал проектът на Google?

Какво е Google Glass?

Това са очила, които прожектират виртуален дисплей пред погледа ти, свързани са с интернет и имат вградена камера.

Дизайнът

Той е доста приятен и изчистен. Отдалеч Google Glass приличат на съвсем обикновени очила. Рамката е направена от пластмаса и титан.

Онова, което разваля цялостния вид на устройството, е пластмасовата приставка в дясната част. Тя придава на иначе лъскавата джаджа вид на прототип. Именно в тези пластмаси в дясно е събрана техническата част на очилата.

Тя е разпределена на две места – зад дясното ухо (там са батерията и колонката) и в предната част на пластмасовата приставка, където са процесорът, камерата и проекторът за дисплея. Страничната част на пластмасата има сензори за допир.

Идеята за разделянето на частите е, че батерията не се вижда и че теглото й зад ухото ти балансира теглото на предната част.

Удобството

Хората, които са ги пробвали, твърдят, че очилата на Google не се носят по много по-различен начин от обикновени очила. Разликата е, че дясната част е по-тежка от лявата и това води до накланяне надясно отвреме навреме.

Онези, които и без това си носят очила за корекция на зрението, ще имат проблеми с Google Glass. Въпреки че джаджата на Google може да се носи върху обикновени очила, в зависимост от формата на рамките на тези обикновени очила припокриването може и да не е много добро. Фокусирането на погледа, докато носят Google Glass, също е по-трудно за онези, които имат проблеми със зрението.

Засега изглежда, че потребителите няма да могат да нагласят  нивата на звука, яркостта на дисплея и свързаността – по всичко личи, че WiFi и Bluetooth са постоянно включени при Google Glass.

Техническите характеристики

Процесорът на Google Glass е TI OMAP 4430, RAM е 1 GB, а мястото е 16 GB (от които можеш да ползваш 12). Животът на батерията не е много дълъг, което изглежда проблем за устройство, чиято идея е да е винаги включено.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here