GEAK Watch

0
172

GEAK Watch

Реклама

Преди време бяхме писали за това ново явление в света на модерните технологии – смартуоч или „умен часовник“.Тогава писахме за един, който е съвместим с iOS, а сега попаднахме и на такъв с Android.

GEAK Watch е с Android 4.1. Има WiFi и може да създава безжични мрежи при необходимост. Има също така Bluetooth 4.0 и NFC. Идеята е да се позволи свързаност с други потребители за размяна на съобщения. За тази цел може да се използва и функцията за гласово въвеждане на текст.

Други екстри на GEAK Watch са GPS, FM радио и жак за слушалки. Освен това този смартуоч може да ти измери пулса, кръвното налягане, температурата и структурата на съня. Може и да ти брои крачките.

Всичко това се побира в часовник с дебелина 8 мм. Процесорът е Ingenic JZ4774, 1 GHz, паметта е 4 GB, а RAM – 512 MB. Дисплеят е 1,55-инчов, мултитъч. Часовникът е водоустойчив.

GEAK Watch звучи доста добре. Самите му създатели – GEAK, което е шанхайското подразделение на Shanda, – твърдят, че това е първият истински смартуоч в света.

Цената му ще е около $330; ще може да се поръчва през месец юли.

{morfeo 890}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here