Galaxy Nexus

0
216

Galaxy Nexus

Реклама

Samsung и Google представиха Galaxy Nexus, първия смартфон с Ice Cream Sandwich (най-новата версия на Android, още известна като Android 4.0).

Преди представянето на Galaxy Nexus се смяташе, че смартфонът на Samsung и Google ще се казва Nexus Prime.

Характеристики

Galaxy Nexus е с двоен, 1,2GHz процесор, който е доста бърз – характеристика, която до голяма степен се дължи на факта, че на практика Galaxy Nexus и Ice Cream Sandwich са правени един за друг.

Екранът е 4,65-инчов, дисплеят е HD, Super AMOLED, 1280х720 пиксела.

Galaxy Nexus има две камери – 5-мегапикселова с LED светкавица на гърба на устройството и 1,3-мегапикселова на лицевата страна. Има възможност и за записване на видео (1080p), както и режим за панорамно снимане.

Вградената памет е 16 или 32GB, а RAM – 1GB.

Батерията е 1,750mAh.

Смартфонът има Bluetooth 3.0, както и жак за слушалки (3,5мм). Има и WiFi, 4G, както и вграден модул за NFC (Near Field Communication).

Сред екстрите има още компас, акселерометър, жироскоп и дори барометър.

Ice Cream SandwichНовият Android – Ice Cream Sandwich

Според Google новата версия на Android ще донесе напълно ново усещане при работата с операционната система. Интерфейсът е с нов дизайн, представянето при мултитаскинг е подобрено.

И, разбира се, има и нещичко за Google+. А именно – приложението People, което ще дава възможност на потребителя да разглежда снимките на при ятелите си, докато хвърля поглед и върху статуса им.

Face Unlock е друга новост при Ice Cream Sandwich. Това е функция, при която се използва лицево разпознаване за отключване на телефона.

Android Beam също е нова технология в Ice Cream Sandwich. Тя е базирана на NFC и позволява мигновено споделяне на уеб страници, приложения и видеа от YouTube само чрез докосване на два телефона един до друг.б Също така, благодарение на NFC са възможни безжични мобилни разплащания на късо разстояние.

По всичко личи, че Galaxy Nexus е една много силна заявка от страна на Samsung и Google за заемане на лидерска позиция на пазара на смартфони.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here