Сгъваеми телефони

0
662

Samsung Galaxy Skin

Реклама

Те ще са на пазара не в далечното бъдеще, а догодина. Т.е., след няколко месеца.

Samsung отдавна са съобщили, че работят върху сгъваеми екрани, които ще използват за телефони, таблети и други устройства. От компанията дори са демонстрирали прототипи на такива екрани на различни изложения, като един от представените сгъваеми екрани е дебел едва 0,3 мм.

Вече обаче не става дума само за прототипи – в момента Samsung произвеждат реални сгъваеми телефони, които ще пуснат на пазара през първата половина на 2012 г.

Nokia е друга компания, освен Samsung, която усилено работи по сгъваеми екрани. Nokia също е представила прототип – Nokia Kinectic, сгъваем телефон. Чрез огъване на екрана на Nokia Kinectic потребителите могат да контролират различни функции на телефона. Все още обаче не се знае кога Nokia Kinectic ще излезе на пазара.

Samsung също вероятно работят по сгъваем телефон. Има дори изтекли снимки на предполагаем прототип, наречен Galaxy Skin (снимката горе).

Въпреки че по сгъваеми екрани се работи от 2004 г. насам, напоследък производителите явно са се заели сериозно със задачата да превърнат идеята в реалност.

А най-новото от Samsung е дори по-впечатляващо от сгъваем телефон. Това е „таблет на бъдещето” – сгъваемо устройство с прозрачен екран и функции като превод в реално време, видео и една доста напреднала форма на 3D образ. Вече има и видео, което представя таблета:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here