Facebook отрича слухове за собствен телефон

0
214

Facebook отрича слухове за собствен телефон

Реклама

От компанията казаха, че не работят по свой смартфон. Служители на Facebook трябваше да обясняват, че нямат таен проект за телефон, след като сайтът Techcrunch съобщи точно обратното.

Според сайта Facebook, заедно с друга външна компания, разработва хардуера за свой смартфон, който има за цел да бъде конкурент на iPhone на Apple. Techcrunch съобщи, че проектът е толкова таен, че повечето служители на Facebook дори не знаят за него.

Днес обаче Facebook официално отрече съществуването на подобен проект. От компанията обясниха, че просто работят върху по-тясна интеграция с други производители на телефони. И добавиха, че целта им винаги е била да направят всички телефони и приложения по-социални, а не да произвеждат свой телефон.

Според Techcrunch служителят на Facebook Джо Хюит е начело на тайния проект за телефон. Хюит е разработил всички приложения на Facebook за iPhone и е един от хората, работили по браузъра Firefox.

Въпреки че Facebook отричат, в Techcrunch и друг път са съобщавали подобна новина и са се оказвали прави. Преди време те съобщиха за телефон на Google, компанията отрече, че работи по свой телефон, и след известно време се появи Nexus One.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here