Електронни срещу книжни книги

0
151

Книга

Реклама

За първи път продажбите на електронни книги са надминали тези на книжните – това съобщиха от Amazon. През последните три месеца Amazon са продали 143 електронни книги за Kindle на всеки 100 книжни.

В книжарницата за Kindle вече има повече от 630 000 книги, които могат да се закупят, както и над 1,8 милиона, които са безплатни, защото авторските права върху тях са изтекли.

Междувременно Google съобщиха през май, че също ще се намесят в пазара на електронни книги, като предложат за закупуване издания, които не са обвързани с конкретен четец. Отделно потребителите ще имат достъп до над 12 милиона книги – и стари, и нови, – които вече са сканирани от Google. Това прави библиотеката, предлагана от Google, по-голяма от тази на Amazon, както и от тази на Apple, чиито клиенти могат да си купуват книги за iPad.

Специалисти предсказват, че книгите ще станат следващия сектор, след музиката и киното, който ще бъде достигнат от онлайн революцията.

Според изследователската компания Forrester само в САЩ през 2009 г. са продадени около 3 милиона електронни четци. Очаква се през 2010 г. числото да е двойно по-голямо.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here