Цифров Polaroid

0
321

Polaroid Z340

Реклама

В опит за възраждане на един от най-популярните фотоапарати в историята Polaroid представиха Z340 – първата цифрова версия на известната джаджа.

Това всъщност е 14-мегапикселов цифров фотоапарат с вграден принтер за снимки и 2,7-инчов LCD дисплей, на който можеш да разгледаш снимката си, преди да я принтираш. Техническите характеристики на фотоапарата включват 4х оптичен zoom и слот за SD карта.

Принтираните снимки са малки – размерите им са 10х7,6 см. Фотоапаратът се продава с десет листа за принтиране, а след като те свършат, трябва да се купуват още.

Дали това ще бъде успешен опит да се възроди мигновеният Polaroid? По-скоро не.

Мигновеното проявяване на снимки веднага след щракването на фотоапарата е магията на Polaroid от 20 век. Феновете на фотографията толкова много харесваха тази магия, че изкупиха всички останали фотоапарати, след като стана ясно, че те повече няма да се произвеждат.

Дигиталната версия обаче не е съвсем същата. Когато снимките се принтират, те не се проявяват постепенно, както беше в старите фотоапарати Polaroid. Излизат от принтера бавно, но съвсем готови, а мастилото няма нужда от време, за да изсъхне. Голям минус е и че принтираните снимки са доста малки – с размерите на визитна картичка.

Така че, въпреки свежата идея, вероятно дигиталният Polaroid няма да има успеха на своя прочут прадядо.

Цената на Polaroid Z340 е £230.

Един от старите модели Polaroid:

Polaroid

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here