Canon EOS400D

0
236

EOS 400D

Реклама

Все повече хора започват да използват полупрофесионални фотоапарати. Същевременно dSLR технологията започва да измества полека обикновените цифрови апарати. Крачка напред в обновяването на технологиите е новият продукт на Canon – EOS 400D.

Самите те твърдят, че новият EOS400D има всички шансове да стане „най-популярният фотоапарат в света.” Колкото и високопарно да звучи тази фраза, изглежда, че EOS 400D наистина има този потенциал. Мисията доста се улеснява от това, че Canon EOS 400D се пада пряк наследник (и подобрен модел) на EOS 350D. Още повече, че Canon са първите, които правят Голямата стъпка – представят на света първия дигитален SLR фотоапарат през 2003 година.
С други думи, новият модел е продължение на една стара традиция.

Но стига предистория, да видим как стоят нещата на практика:

EOS 400D е обурудван с:

10,1 Мегапиксела CMOS сензор

Макар и да не са революционно много, 10 мегапиксела са напълно достатъчни, за да направиш прекрасна снимка и да я изкараш в голям формат, без да се притесняваш за качеството, и в същото време са напълно адекватни за ценовия клас, в който се намира апаратът.

EOS вградена почистваща система на Canon

Това е нововъведение, което отсъстваше в по-старите модели. Използвани са антистатични материи, които покриват предната част на сензора, подобрени са вътрешните механизми с цел намаляването на достъпа на прах до основната система. Капачката на тялото на фотоапарата е проектирана така, че да се предотврати образуването на прах от износването на самата капачка. “Low pass” – филтърът използва високочестотни вибрации, за да се оттърси от евентуално достигналия до него прах. И накрая, но не по важност, в услуга на потребителя влиза софтуер, с чиято помощ може да се отстрани петно от дадена снимка, в случай, че хитрият прах все пак е преодолял хилядата защитни бариери.

Дисплеят…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here