Amazon Kindle DX

0
251

Kindle DX

Реклама

Новият Kindle е с по-голям екран, почти непроменен дизайн и някои нови екстри. DX беше обявен на 6 май и официално представен на 10 юни.

Kindle DX е ултратънък – дебелината му е по-малко от сантиметър. Събира 3500 книги, периодични издания и документи (капацитет – малко над 3GB).

Големината на екрана е 9,7 инча, а дисплеят е EPD (Electronic Paper Display). С такъв дисплей са повечето устройства за четене на цифрови книги. Той осигурява усещане, максимално близо до четенето от хартия с помощта на висок контраст и ниска консумация на енергия. Дисплеят на Kindle DX показва 16 нюанса на сивото и може да се завърта в зависимост от формата на снимката или уеб страницата (портрет/пейзаж). Резолюцията е 1200 x 824 пиксела.

Има и вграден PDF reader, 3G wireless и възможност за слушане на текстовете.

Потенциално отрицателни страни на DX са доста неудобната клавиатура и липсата на слот за SD карта. Обемът от 3500 книги важи само за издания без изображения, ако има картинки, броят на книгите е по-малък. Също така, въпреки че има около 285 000 книги, които можеш да четеш на Kindle, те не са безплатни. Цената на самия Kindle DX също не е малка, което беше проблем и на първите два такива продукта. DX се продава за $489.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here