Kindle 2 на Amazon

0
270

Kindle 2Amazon представиха нова версия на устройството си за четене на цифрови книги Kindle. Тя има значителни подобрения – повече памет, по-бързо разгръщане на страниците, – но си остава на относително висока цена ($359).

Реклама

Въпреки че се намеси на пазара за електроника, Amazon продължава да печели най-вече от разпространение на книги на хартиен носител. Освен това Kindle (и 1, и 2) трудно могат да се състезават с мултимедийни устройства като iPhone на Apple. За разлика от iPhone, който поддържа и звук и видео, Kindle е предназначен само за четене. Устройството на Amazon не може да се сравнява и с все по-разпространените леки, малки и на прилични цени лаптопи на Dell и Acer. Въпреки това обаче Kindle привлича доста голямо внимание от страна на инвеститори, които смятат, че в него има бъдеще и възможност за развитие.

За разлика от първия Kindle, който събираше 200 книги, този събира повече от 1500. Има и възможност за четене на книгите с говоряща програма, като скоростта на говорене се наглася. Екранът все още не е със задно осветление, но е с нова технология, която предлага повече нюанси. Това е особено полезно при изображенията. Kindle 2 е и по-тънък от първата версия и е с леко променен дизайн (най-долу – Kindle 1 и 2).

„Представяме си как всяка книга, писана някога, на всякакви езици, е достъпна в рамките на една минута” – това казва изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос.

От компанията казват и че Стивън Кинг ще публикува новелата си „Ур” ексклузивно за Kindle.

Най-новата версия на основния конкурент на Kindle, Sony Reader, има сходна цена – $399. Събира около 350 книги. За разлика от Kindle, има тъчскрийн. Може да се свързва с компютри и позволява подчертаване. Sony Reader предлага и възможност за виртуално заемане на книги от обществени библиотеки за четене на устройството.

Още за четенето на цифрови книги

 Kindle 1 и 2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here