Я ми дъхни!

0
240

Alcohol sensorТова е нещо, което вече можеш да кажеш сам на себе си чрез сензора за алкохол (Alcohol Breath Sensor). Ако сам не можеш да определиш кога е време да спреш с чашките, за да можеш да се прибереш на нормалния брой крака, тази джаджа ще вземе решението вместо теб. Като се има предвид наближаването на празниците, това звучи като перфектният подарък.

Реклама

Сензорът е малък, дължината му е около 7 см. Когато му дъхнеш, той измерва нивото на алкохола по дъха ти и показва една от трите степени: зелено (трезвен), жълто (0,02% алкохол в кръвта, време е да се замислиш за спиране) и червено (0,05% алкохол в кръвта, определено е време да спреш). Дисплеят е LED.

Alcohol sensorАпаратчето има нужда само от 5 секунди, за да покаже резултат – само му дъхваш и чакаш. Като се има предвид размерът, джаджата може да се носи навсякъде. Батериите държат около година.

Нещо повече, към джаджата им и мини фенерче, което ще ти помогне да уцелиш ключалката на входната врата, ако си попрекалил с питиетата.

Важно е обаче да се знае, че апаратът не може да прецени със сигурност дали човек е в състояние да кара или да управлява някаква машина. Производителите казват, че не носят отговорност, за нечии действия при използване на техния продукт и предупреждават: не се качвайте зад волана, след като сте пили.

Цената на нещото е 4,50 лири.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here