Играчки за големи

0
548

ЧасовникЧасовник без циферблат

Реклама

Да кажеш колко е часът, гледайки часовник, който няма цифри, е тежка задача. И все пак можеш да я изпълниш с този светлинен часовник. Само натискаш едно копче и зелените светлинки се подреждат по „циферблата” в привидно случаен порядък, от който ти първо обявяваш часа, а после, след още едно натискане на копчето, казваш и датата. В този момент вече всички те гледат странно и ти или трябва да се примириш с етикета „пълно куку”, който може да ти лепнат, или да кажеш две думи за тайната.

А тя е проста – на „циферблата” има два кръга LED светлини – вътрешният показва часа, а външният – минутите, като между всеки две светлинни точки има пет минути. В центъра има четири съвсем миниатюрни светлини, които показват минутите в рамките на този петминутен интервал. Затова, ако външният кръг свети на мястото на 4 часа, външният – на 15 минути и три от четирите централни светлини светят, часът е 4.18. Просто, нали?

Отново USB…

Игра

Това може да забавлява както теб, така и колегите наоколо. Предупреждаваме, че колкото и простичка да е играта, към нея човек се пристрастява много бързо! Всичко започва, като пъхнеш джаджата в USB-порта. След това се стараеш да уцелиш колкото можеш повече човечета за 30 секунди. Това е изключително важен и високо квалифициран труд, който изисква висока концентрация, пълно себеотдаване и доста по-дълга обедна почивка…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here