Една кофичка храна за три месеца

0
3711

Кофичка за храна

Реклама

Дъждовен есенен ден. Спал си до късно, защото си се прибрал на практика на сутринта след бурна нощ. Събуждаш се към обяд, размърдваш се, сядаш пред компютъра и няколко часа минават неусетно. Изведнъж усещаш  стържещ глад. Навън продължава да вали, пердетата са спуснати, на теб ти е топло с вълнените чорапи, плетени от баба, и мисълта да станеш, да се облечеш и да излезеш навън, за да си купиш нещо за ядене, те ужасява.

Именно за такива моменти може би са мислили производителите на днешната джаджа, докато са я разработвали, макар и основната й цел да изглежда оцеляване в екстремни условия – при бедствия и т.н. Но при нормални условия целта й може да бъде просто никога повече да не ти се налага да излизаш навън за храна. (Което евентуално значи, че няма да ти се налага да излизаш изобщо.)

КофичкатаКофичка с храна, която съдържа 275 порции – това е така нареченият Emergency Food Kit или комплект за хранене за спешни случаи. Галеното му име е „Никога не напускай дома”. За да направят стоенето вкъщи още по-примамливо, производителите предлагат кофичката с 10 долара отстъпка, ако поръчаш онлайн.

За да сме сигурни, че ще имаме храна дълго време, трайността на порциите в кофичката е 20 години. Всички ястия са витаминозни и вегетариански, макар и някои от тях да имат вкус на месо. Комплектът включва 30 порции картофен пай с бекон, 25 порции царевична яхния, 25 порции печено месо с гарнитура, 25 порции зеленчуков гювеч, 25 порции яхния, 25 порции спагети, 25 порции ориз, 25 порции мляко, 25 порции палачинки с боровинково сладко и 25 порции зеленчукова супа с ечемик. Всичко това е лесно за приготвяне и си има и подправки. Общото тегло на кофичката е малко над 10 килограма.

Простата сметка показва, че можеш да изкараш три месеца с тази храна срещу $85 или дори $75 при поръчка по Интернет, макар и отстъпката да важи за ограничен период от време. Изразът „Тия дни ще си поостана вкъщи” вече няма същия смисъл…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here