Уморени ли сте за секс?

0
475

Сън

Реклама

Днес всеки бърза нанякъде. Различни задължения и крайни срокове ни притискат, ставаме рано, лягаме късно, пием кафе, което май вече не действа, и се стараем да не заспим на път за работа. В края на деня, след всичката тази лудница, искаме само да си вземем бърз душ и да легнем.

Този начин на живот често води до проблеми в сексуалния живот. В една двойка, която живее динамично и забързано, все по-често може да се чуе разговор като: „Тази вечер съм малко уморена…” – „И аз също, мила. Лека нощ.” След пет минути се чува само равно дишане.

Наистина ли умората е причина заетите хора да правят по-малко секс? Понякога може да е точно така, но в не малко случаи изтощението е просто удобно оправдание за единия или и за двамата. Ако между двама души има някакъв сексуален или друг проблем, те биха могли да използват умората като начин да избегнат обсъждането му. Има секс, има проблем; няма секс, няма проблем.

Какви са тези потенциални проблеми? Те могат да са чисто сексуални – еднообразие и скука в леглото, липса на комуникация (например ти правиш нещо, което на нея не й е приятно, и тя си мълчи) и т.н. А могат да са и проблеми от друго естество – някакво разочарование от другия, натрупани негативни емоции по различни причини, проблеми на самата връзка.

Без значение какъв точно е проблемът, възможно е нито един от двамата да не желае да говори за него. Така умората се превръща в идеален начин да се избегне сексът и оттам назоваването на проблема.

Всъщност умората и сексът не си пречат, дори напротив. Сексът след тежък ден може да е най-добрият начин за освобождаване на напрежението и зареждане с положителни емоции. Освен това сънят след секс е много по-спокоен и дълбок.

И все пак, въпреки че умората е добро оправдание, понякога тя може да е съвсем реална. Ако е така и ако това наистина пречи на сексуалния ви живот, може би е време за преосмисляне на напрегнатото разписание. Ако пък уморителното всекидневие е временно положение, приемете го, като обаче преди да кажете „Много сме уморени за секс”, си помислете дали наистина сте толкова уморени и дали последният път, когато правихте секс, не беше преди… чакай… кога беше наистина?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here