Учени: G-точката не съществува

0
539

Ерогенна зона

Реклама

Можеш да спреш да я търсиш. Поне ако се вярва на изследване на King’s College в Лондон, обхванало 1804 жени, което не намерило никакви доказателства за съществуването на прочутата ерогенна зона.

Въпреки че и досега имаше известни съмнения, общоприетото схващане беше, че G-точката е място, където са концентрирани много нервни окончания. И че ако се стимулира от партньора, тя носи огромна сексуална наслада на жената.

Учените от King’s College обаче казват, че всичко това може да е плод на женското въображение, подклаждано от списанията и терапевтите.

Един от авторите на изследването, професорът по генетична епидемиология Тим Спектър, казва, че доказателства за съществуването на G-точката не са намерени по време на изследването. А според него това изследване е най-голямото по рода си.

То обхваща 1804 жени на възраст между 23 и 83 години, като всички са двойки близначки – еднояйчни и двуяйчни. Идеята на учените е, че би трябвало еднояйчни близначки, които имат еднакви гени, или и двете да имат G-точка, или и двете да нямат. Обаче изследването показва точно обратното – когато едната близначка казва, че има тази ерогенна зона, другата твърди, че я няма.

Ако се окаже, че G-точката е мит, това може да значи, че самочувствието на много жени и мъже е пострадало заради него – на жените, защото не са можели да открият ерогенната зона, която списанията им приписват, а на мъжете – защото не могат да намерят магическото място и така да подобрят способностите си в леглото.

При всички случаи едно е ясно – по отношение на G-точката май нищо не е сигурно.

НОВО: Френските учени не са съгласни – казват, че G-точката все пак съществува.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here