Изкуството на тройката: разказ от първо лице

0
2612

Тройка

Реклама

Първата им тройка беше с тяхна позната, която бяха срещнали покрай музикалната сцена. Една вечер Матю небрежно попитал момичето дали някога си е мислела да прави секс с двойка. Тя казала “Да”. След това двамата с Мишел започнали да се стараят да се срещат по-често с това момиче. “Беше все едно ходим по срещи, но не съвсем,” казва Мишел. “Просто се опознавахме.” Няколко седмици по-късно се случи, съвсем естествено.

Мишел си спомня за първия им път: “Хареса ми, че работехме в екип. След това двамата излязохме и си взехме по едно смути и се почувствахме толкова по-близки. Трябва да усещате, че го правите заедно, като упражнение по тиймбилдинг. Иначе просто ще се чувствате като на състезание.”

Само че Матю и Мишел са умни и преди да започнат цялата работа с тройките, си поставиха специфични правила – без повтаряне и без последващи срещи и флиртове с гостуващите звезди. “Трябва да сте наясно какво иска и от какво се нуждае всеки от вас, трябва да познавате своите страхове и да знаете какво ви е комфортно и какво не,” ми каза Матю. И добави: “Някои хора смятат, че като говорите за нещо такова, това застрашава спонтанността и вълнението, но всъщност задълбочената комуникация е толкова необходима.”

“Именно затова смятам, че най-добрите ни тройки са били в трезво състояние,” добавя Мишел. “Тройките са приятни за всички участници само ако има равно разпределение на вниманието във всички посоки. Когато си с ясна мисъл, е много по-лесно да се стараеш да не нараниш ничии чувства и да се погрижиш за това всеки да се чувства обект на внимание.”

Иначе казано, не се напивайте толкова много, че да припаднете. Като човек, който е заспивал по време на оргия, мога да ви кажа, че като се събудиш, е изключително неловко.

Мишел и Матю са открили, че най-добре за тях е вариантът, в който си канят приятелки и познати. И двамата отделят време да ухажват момичетата преди това – излизат на вечери, за по питие, изпращат си секси съобщения. “Така ги опознаваме,” казва Мишел. “Отнасяйте се с третия човек като с човек! Те не са обекти, нито пречки за вашата връзка. Те са хора.”

Следващата стъпка за тях е тройка с мъж – нещо, което Мишел иска отдавна. Това е малко извън зоната, в която Матю се чувства комфортно, но той иска да го направи заради нея. “Ще бъде трудно за мен,” казва той. “Но не искам да съм егоист.”

Въпреки че според мен е хубаво да разширяваш границите си, когато става дума за секс, никога не е добра идея насила да влезеш в ситуация, която те кара да се чувстваш некомфортно. Така че, въпреки че съм изцяло “За” тройките, не съм правила тройка със сегашното си гадже, защото интуицията ми казва, че ревността ще е проблем за нас, поне засега. Но ако тройката е нещо, което искаш да пробваш, си струва да отделиш време и да направиш план за действие.

И не очаквай това да е средство за решаване на всички проблеми във връзката ви. Както казва Мишел, “трябва да имаш реалистични очаквания. Много хора смятат, че една тройка ще промени живота им, или че ще им помогне да открият себе си, или че ще направи връзката им по-отворена и интересна. Успокойте се. Никога няма да е толкова невероятно, колкото смятате, че ще бъде.”

Ако се правят както трябва, тройките могат да сближат една двойка. “Толкова ми харесва тройките да са почти редовна част от нашата връзка,” казва Мишел. “Това ни позволява редовно да водим разговори за чувствата си и за това колко уверени сме един в друг, а това са неща, които много двойки не намират време да правят.”

По материал на Vogue

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here