Презервативи под формата на спрей

0
610

Спрей за презервативи

Реклама

Немски учени са разработили презервативи под формата на спрей. Изобретението има за цел да разреши проблема на мъжете с нестандартен размер или форма на пениса, които не са доволни от стандартните презервативи.

Прототипът за спрей за презервативи е направен през 2006 г. от Ян Винценц Краус от Института за консултации за презервативите (сериозно, има такова нещо в Германия – Institut für Kondom-Beratung). Идеята дошла от механизма на работа на автомивките. За момента обаче този спрей не е достигнал до пазара.

Как работи?

След като пенисът вече е в ерекция, той се пъха в нещо като кутия или по-скоро пластмасова тръба, натиска се копче и спреят напръсква целия член с течен латекс. След това се чака латексът да изсъхне. След секса презервативът се маха по същия начин, по който всички останали презервативи.

Смята се, че основното предимство на този необичаен метод е, че се получава презерватив, който съвсем точно пасва на пениса и така намалява вероятността от изхлузване.

Евентуалните недостатъци на идеята са няколко. Първо, на течния латекс му трябват между 1 и 3 минути, за да изсъхне. А по средата на секса чакането може и да не е много добре дошло. Освен това тези презервативи нямат резервоарчето, което имат стандартните, което прави вероятността от скъсване по-голяма. А и при напръскването течният латекс може да захване някой косъм, което ще направи махането на презерватива меко казано болезнено.

Друг проблем при тестването бил, че за мъжете пъхането на пениса в кутията било малко плашещо.

Две неща правят иновативния метод непопулярен и труден за продаване: времето за изсъхване и по-високата цена на спрея в сравнение с обикновените презервативи.

Идеята е интересна, но за да стане по-популярна, явно й трябват някои подобрения.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here