Секс проучвания

0
425

Секс проучвания

Реклама

90% от жените си падат по задна прашка. 86% от жените са навити на тройка с друга жена. Добре звучи, нали? Само дето току-що си измислих тези проценти.

Проучванията на тема секс, свалки, връзки и т.н. са навсякъде. Казват ни кой, колко и какво прави, както и какво си фантазира. Доколко обаче подобни изследвания отговарят на истината и заслужава ли си да им вярваме?

Секс проучванията запълват важна ниша. Често се чудим дали не правим по-малко секс „отколкото е нормално“? Или дали останалите мъже имат фантазии, подобни на нашите? И наистина ли мислим за секс на всеки седем секунди? (Аз лично, всеки път като се опитам да го засека, експериментът се проваля, защото като мислиш дали мислиш за секс, мислиш по-често за секс, отколкото обикновено, нали така?) И докато във времената на дядовците ни, когато масовите медии все още са били в пелени, е нямало начин да се сравниш с другите и затова не ти е пукало особено, сега начини има. Затова всяка информация за това какво правят другите в леглото изглежда ценна и хваща окото.

Какъв е проблемът

Често подобен род изследвания се изопачават по пътя от автора на изследването до масовата аудитория. Най-малкото, преминавайки през медиите, изследванията често се размиват, съкращават, украсяват. И, волно или неволно, изопачават. Ако прибавим към това и характерното търсене на пикантното за сметка на истината, получаваме доста интересен – и също толкова съмнителен – резултат.

Освен това хората обичат да се представят във възможно най-добра светлина, когато ги питат за сексуалния им живот. Затова на въпроса „Колко често правите секс?“ предпочитат да отговорят „два пъти седмично“, дори и истината да е „два пъти месечно“. Което е още един момент, в който секс проучването се компрометира.

Изводът за теб

Секс проучванията дават интересен материал за размисъл и теми за разговор в кафе паузата. Не винаги обаче трябва да се разчита 100% на тях и още по-малко те да се превръщат в централен авторитет. Все пак в леглото има двама души (обикновено) и е по-важно какво искат те, а не 70% от мъжете и 54% от жените.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here