Сексът и хълцането

0
449

В леглото

Реклама

Хълцането е неприятна история, особено ако ти се случи по време на някоя важна среща или пред притихнала зала, очакваща твоята мъдра реч.

Има много народни лечения за хълцане – от задържане на дишането до доволно наливане с вода. Да не забравяме и стряскането. Някои учени обаче се опитват да разнообразят методите.

В края на 80-те един лекар на име Франсис Фесмайър публикува изследване, за което години по-късно ще получи Анти-Нобелова награда. В него той твърди, че хълцането се лекува най-добре чрез масаж на ректума с помощта на пръст. Въпреки че не звучи особено добре, всъщност методът има научна основа и тя се нарича блуждаещ нерв – единствения нерв, който започва от мозъка и стига чак до коремната област.

Ако обаче идеята за подобен масаж не ти се нрави, идва следващото предложение – добрият старомоден секс.

През 2000 г. учените Рони и Ая Пелег публикуват изследване, в което твърдят, че сексът лекува хълцането.

Има ли логика в някой от тези методи? Доста. След като някаква промяна – например бързо ядене, кихане, прекалено студена или прекалено гореща напитка – е предизвикала хълцане, друг вид „шок” би могъл да го спре. По тази причина онази история с масажа може да е успешна – шокът при нея е стимулиране на един от участниците в хълцането, блуждаещия нерв.

Същият този нерв обаче има и роля в оргазма. Затова сексът изглежда като съвсем достоверен начин да се отървем от хълцането.

Дали тези методи работят? Нашето мнение – онова с масажа е въпрос на личен избор. Сексът обаче си заслужава пробата. Затова следващия път, когато започнеш да хълцаш, бързо намери някоя сладурана, убеди я, че правиш научно изследване, и й кажи, че има съвсем малко време да се съблече и да се включи в него.

(Ако имаш резултат, коментирай под статията! Така ще допринесем за развитието на този интересен клон от науката!)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here