Сексът и бракът

0
488

Сексът и бракът

Реклама

Първата асоциация за сексуалния живот на женените двойки е „такова животно нема“. Докато едно време секс без брак, поне за жените, е значело семеен позор и по тази причина след брака е наставало диво лашкане, за наваксване на изминалите години на въздържание, днес май е точно обратното. Понеже в западните общества сексът без брак отдавна не е табу и сватбата не е повратният момент, след който падат дрехите и задръжките, бракът вече не се свързва с повече секс. А точно обратното.

При това този факт е научно доказан – учените твърдят, че една от всеки пет женени двойки правят толкова малко секс, че все едно не правят изобщо. Така нареченият „брак без секс“ се определя като брак, в който партньорите правят секс по-малко от 10 пъти годишно. Т.е., по-рядко от веднъж месечно.

Защо така?

Причините могат да са най-различни – стрес, работа, деца, проблеми, какво ли не.

Има ли решение?

Ако има желание, има и начин. Ето няколко неща, които трябва да се имат предвид:

1. Сексуалният живот не е константа.

Нормално е той да има своите върхове и спадове. Ако например не сте се виждали дълго време, нормално е като се видите, да не можете да излезете от спалнята. Също толкова нормално е след раждане на жената да не й се прави секс (малко бебе, за което да се грижи, а и трябва да си възвърне добрата форма). Иначе казано, някакъв период без секс сам по себе си не значи проблем.

2. Няма нормално и ненормално.

За някои двойки е нормална една честота на секса, за други – друга. Важното е не да сте като съседите, а да водите сексуален живот, който в еднаква степен удовлетворява и двама ви.

3. Апетитът идва с яденето…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here