Сексът и новите технологии

0
552

Новите технологии и сексът

Реклама

Всеки технологичен напредък на човечеството рано или късно се отразява на секса. Когато например е изобретена вулканизираната гума, тя веднага е вкарана в сексуална употреба. А именно – тя замества животинските черва и лена като материал за правене на презервативи.

Тази истина важи и за много други неща. Можем ли да си представим например какво е било обезкосмяването преди да се изобретят ножчетата за бръснене? Как иначе бихме възприели обезкосмяването като необходимо за привлекателността ни, ако я нямаше съответната лесна и евтина технология (т.е., самобръсначката, а след това и другите методи)?

Всичко това намира поредното си доказателство в развитието на компютрите и Интернет.

Откакто я има Мрежата, сексуалният ни живот се е променил, дори и да не се замисляме за това. За някои промените може да са положителни, за други – отрицателни, но връзката между секса и новите технологии е безспорна. Дори да се ограничим само до Интернет, ще я видим:

– повече начини за виртуални контакти, включително и контакти, установени единствено със сексуална цел;
– повече лесна, достъпна и безплатна порнография, която се ползва за различни цели (за соло занимания, за разнообразяване на сексуалния живот и т.н.)

Никога няма да разберем кой е първият човек, написал еротичен sms на гаджето си, или коя е първата девойка без задръжки, която е пуснала свои голи снимки в Интернет. Историята на секса в новите технологии е с неясно начало, бързо развитие и огромно значение. Какви са положителните и отрицателните страни на връзката секс-технологии?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here