Как да се справите със сексуалната рутина

0
504

Двойка

Реклама

Когато имаш сериозна връзка, е нормално с времето страстта да намалее. Причината е съвсем проста – двамата се познавате твърде добре и знаете точно какво ще последва всеки път, когато правите секс. Може да е най-невероятният и див секс на света, но е същият като миналия път. И като по-миналия.

Намаляването на страстта не значи, че не се обичате или че не се намирате за сексуално привлекателни. Просто трябва да положите малко усилия, за да разчупите рутината и да върнете страстта от първите ви дни заедно. За тази цел съставихме план от 10 стъпки, който ще върне тръпката в сексуалния ви живот.

1. Признайте, че имате нужда от промяна

Първата стъпка в промяната на сексуалната рутина е и двамата да признаете, че тази промяна е необходима. Оттам нататък заедно можете да решавате по какви начини ще постигнете разчупване на рутината.

2. Не гледайте на този разговор като на нещо твърде сериозно

Не че сексуалната рутина е нещо несериозно. Но колкото по-лек и забавен е разговорът, толкова по-добре. Все пак говорите за секс, не за проблемите на открития Космос.

3. Възприемайте секса като част от цялото

Сексът е част от цялата връзка, затова не гледайте на сексуалния ви живот като на нещо напълно отделно от отношенията ви извън леглото. Също така, ако сексуалната рутина е израз на по-дълбок проблем във връзката ви, само разговорите за секс няма да оправят нещата, ще трябва да поговорите и за другия проблем. Ако рутината е просто естествена последица от времето, което сте прекарали заедно, тогава продължи към следващата стъпка.

4. Отговорете си: имате ли желание да промените рутината?

Както знаеш, без усилия няма да стане. Затова преди да започнете да обновявате сексуалния си живот, обсъдете нещата, за да прецените колко усилия сте готови да вложите в изпълнението на задачата.

5. Върнете се назад

Най-добрият начин да запазиш страстта във връзката ви е да поддържаш това, което я е запалило в началото. Ето как да го направиш.

Спомни си как се чувстваше в началото на връзката ви при мисълта да си близо до приятелката си. Как я привличаше до фазата с целувките и прегръдките и как я държеше да не избяга от тази фаза във фазата на разговорите за климата? Повече време ли прекарвахте в телесни удоволствия, отколкото сега?

Помисли си и за теб самия в началото на връзката ви. По-малко ли тежеше? Повече внимание ли обръщаше на начина, по който се обличаш, и като цяло на външния си вид? Ако ти си се променил по някой от тези показатели, постарай се да се върнеш към формата, в която си бил по-рано, за да се превърнеш отново в мъжа, в когото тя се е влюбила.

Следващите стъпки…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here