Преждевременната еякулация – причини и решения

0
537

Пясъчен часовник

Реклама

Преждевременната еякулация е нещо, което трудно може да се дефинира. Някои използват дефиницията „оргазъм след по-малко от две минути секс”.

Както и да я определяме, важно е да знаем, че тя не е някаква рядкост – смята се, че един на всеки трима мъже може да страда от преждевременна еякулация.

Причините могат да са най-различни, но ето няколко, които се срещат по-често:

1. Научаване

За някои мъже, които имат този проблем, причините могат да се крият в мастурбацията през пубертета. Тогава много от момчетата се научават да свършват бързо, за да избегнат опасността да ги хванат. Този навик за бързо свършване може да остане и в по-късна възраст.

2. Стрес

Естествен начин на организма за справяне със стреса е повишеното производство на ендорфини, които ускоряват еякулацията, която от своя страна е начин за бързо облекчаване на стреса.

3. Проблеми с ерекцията

Ако поддържането на ерекцията е проблемно по някаква причина, това създава желание за по-бързо свършване, докато все още това е възможно.

4. Възраст

С възрастта либидото и чувствителността на пениса намаляват. Намалява и честотата на еякулациите, което може да доведе до стремеж за по-бързо свършване, за да се използва всяка възможност.

Решенията…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here