Вагинална сухота – проблем и решение

0
673

*статията е подготвена в резултат от читателско запитване

Реклама

Ако приятелката ти има подобен проблем, имай предвид, че е препоръчително да се консултира с лекар.
Консултация с лекар е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, ако приятелката ти страда от вагинална сухота и:
1)сухотата е съпроводена със сърбеж.
2)наближава менопаузата й

ВлажнаЗащо е важно да е влажно?
Естествената влага на вагината предотвратява триенето между стените й. Секретът, който се отделя, е слабо киселинен и предпазва от инфекции. Тази киселинност се причинява от „приятелски” бактерии, които съществуват във вагината и я поддържат здрава.

По време на секс две жлези произвеждат допълнителен секрет. Този допълнителен секрет има характерен мирис, който увеличава привличането на мъжките индивиди и сигнализира, че жената е готова за секс. Освен това той значително намалява триенето по време на половия акт.

Вагиналната сухота e проблем, който може да навреди на сексуалния ви живот, а оттам и на връзката ви. Липсата на овлажняване може да доведе до болки по време на секс и неприятни усещания и емоции (и за двамата).
Причините могат да бъдат най-разнообразни: от това, че не е възбудена, до промените в организма, свързани с менопаузата.

Нашият най-голям мъжки страх в случая е, че може би не се справяме достатъчно добре в леглото и  затова ние често търсим причината в собствените си сексуални умения (или неумения). В този случай…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here