Лубрикантите

0
577

ЛубрикантПроблемът с вагиналната сухота сме го обсъждали преди време. Както казахме тогава, ако приятелката ти има такъв проблем, най-добре е да се консултира с лекар.

Реклама

Добре, обаче има случаи, в които овлажняването на вагината просто не е достатъчно и това не е в резултат от здравословен проблем. А има и други случаи – когато смятате да правите бърз секс и не ви се чака. Още повече, че на някои жени им отнема повече време, за да се овлажнят достатъчно, отколкото на други.

Във всички тези случаи
решението е да използваме лубрикант.

Само че какъв точно? Ето няколко неща за основните видове.

Всички лубриканти попадат в една от тези три групи: на водна основа, на силиконова основа и на мастна основа.

1. Лубриканти на водна основа

Те са най-подходящият избор в повечето случаи.

Основното им предимство пред останалите видове е, че осигуряват необходимата гладкост на проникването, без да са лепкави. Водната основа означава и по-лесно почистване от лубриканта след това – необходима е само малко топла вода и евентуално малко сапун.

Именно лесното отмиване обаче е и недостатък на лубрикантите на водна основа – ако правите секс по-дълго, може да се наложи повторно нанасяне. И трябва да се внимава прекъсването на секса да не намали желанието.

Взаимодействие с презервативи

Лубрикантите на водна основа са напълно съвместими с презервативите (за разлика например от лубрикантите на мастна основа и някои на силиконова).

За какво да внимаваме

Много лубриканти на водна основа съдържат глицерин, който лесно може да доведе до инфекции при жената. Затова е препоръчително жените да се измиват веднага след употреба на лубрикант на водна основа.

2. Лубриканти на силиконова основа…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here