Докосването и гушкането са важни и за мъжете

0
551

Докосване

Реклама

Експертите твърдят, че и ние имаме нужда от тези неща, за да сме сексуално удовлетворени.

Допирът и прегръдките се свързват основно с жените, но причината за това не е, че те имат повече нужда от такива контакти. Отговорна за този стереотип е културата. В повечето общества е прието жените да се поздравяват помежду си с прегръдки и целувки, докато за мъжете такъв тип поздрави с приятели биха били твърде неловки. Също така, за жените е обичайно да вървят под ръка една с друга, да си правят прически, да си сплитат косите една на друга и изобщо да се докосват по различни поводи.

Отглеждането на децата също се свързва повече с майчин допир, отколкото с бащински. По правило жените имат повече физически контакт с бебетата – сменят им памперсите, кърмят ги, къпят ги. Въпреки че все повече бащи взимат участие в много от тези дейности, в повечето случаи майката има по-голяма роля в тях.

Какъв резултатът от тези културни разлики? Експертите отговарят: необходимостта на мъжете от допир и гушкане остава незадоволена в значителна степен.

Поради това гушкането с партньорката, както и всякакво докосване с нея – по време на секс, но и не само – се оказва необходимо за нас.

Вече знаеш за хормоните и любовта – при гушкане нивата на окситоцин се увеличават. Но прегръдките и докосването имат и други положителни ефекти. Психологически, те ни помагат да се чувстваме обичани, желани и спокойни. А всички тези неща са важни за нас, даже и да предпочитаме да не си го признаваме.

Докосване преди заспиване, прегръдка за довиждане, масаж или обща вана – всякакви такива общи дейности носят удоволствие не само на приятелката ти, но и на теб. Разбира се, в списъка се включва и сексът. След него можеш да пробваш и гушкане, да видиш как е.

Също така, пробвай да хванеш ръката на приятелката си, докато гледате филм например. Особено ако не го правиш много често, това би трябвало да я изненада приятно, а ще донесе приятни емоции и на теб. Не се страхувай да я галиш по косата, да я хващаш за ръка на улицата или да я прегръщаш на заспиване.

Допирът е важна част и от сексуалния ни живот, помага ни да се чувстваме удовлетворени и увеличава удоволствието в леглото.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here