Coitus interruptus: най-подходящите пози

0
811

Мацка

Реклама

Така нареченият прекъснат полов акт или coitus interruptus (коитус интеруптус) е един от методите за контрацепция. И докато за тази цел той върши някаква работа, знаеш, че за предпазване от полово предавани болести прекъснатият полов акт е напълно безполезен. Всеки контакт без презерватив носи риск от заразяване с болест, предавана по полов път, независимо дали свършваш в жената или не.

След това необходимо уточнение, да се върнем на coitus interruptus.

Някои двойки използват именно този метод за предпазване от нежелана бременност. Той обаче има някои недостатъци. От една страна, внезапното изваждане на пениса по време на секс може да е неприятно за жената; от друга, изваждането може да закъснее, което прави метода безполезен.

Затова пък има някои пози, които правят прекъсването на акта по-лесно, отколкото други. Те предполагат и възможност да свършиш на корема или на гърба на партньорката си. Но преди да влезеш в ролята на порноактьор, попитай я дали няма нещо против.

Кучешката

Когато тя е на четири крака (или легнала по корем), изваждането на пениса е относително лесно, а и възможността да свършиш на дупето й – отново, ако тя се е съгласила – не е никак за пренебрегване.

Мисионерската

Тази поза също ти дава свободата да извадиш пениса си от нея преди оргазма, както и да еякулираш на корема или гърдите й.

Прави

Ти си прав, а тя е наведена напред, с гръб към теб. Друг вариант е тя да е с лице към теб, подпряна или седнала на достатъчно стабилна мебел, с единия крак във въздуха. Предимството на този тип пози е, че изваждането на пениса става просто с една стъпка назад от твоя страна.

Най-неподходящата поза

Както се сещаш, най-неподходящата поза за coitus interruptus е когато жената е отгоре. Тогава тя има пълен контрол и за теб е доста по-трудно да се отдръпнеш от нея. Напротив, тя е тази, която трябва да стане от теб преди еякулацията. Затова тази поза е лош избор за секс без предпазни мерки.

Ако не можеш да се контролираш, по-добре не пробвай

Прекъснатият полов акт не е най-сигурният метод за контрацепция, затова, ако не можеш да се контролираш, по-добре избери друг начин. Като цяло за младите мъже – под 20-годишна възраст – този метод не е препоръчителен. Освен това, както вече стана дума, методът не предпазва от полово предавани болести.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here