Още по-добър сексуален живот

0
419

Двойка

Реклама

Вълнуващият секс не е само въпрос на техника. Той зависи от цялостния ти начин на живот – колкото повече са здравословните ти навици, толкова по-добър ще е и сексуалният ти живот. Ето няколко лесни стъпки към още по-вълнуващ секс:

1. Тренировки

Кога за последно предпочете стълбите пред асансьора и маратонките за бягане пред дивана и телевизора? Колкото повече се движиш и колкото повече развиваш и поддържаш тялото си, толкова по-добре. Тренировките не само подпомагат физическата издържливост по време на секс, но и повишават самочувствието, което е особено секси за жените.

Три тренировки от по 30 минути на седмица са минимумът, за да се чувстваш здрав. Движението ще подобри кръвообращението ти, ще подпомогне работата на сърцето и ще подобри цялостното състояние на духа и тялото ти.

2. Поддържан външен вид

Имам предвид цялата програма – бръснене, аромат, обезкосмяване, чисти ръце и нокти. Външността ти трябва винаги да е такава, все едно отиваш на среща.

3. Правилно хранене

Гледай на храната като на необходимост, а не като на нещо, което трябва да се погълне в огромни количества. Наблягай на плодовете и зеленчуците и избягвай мазнините и захарите. Внимавай и с алкохола и кофеина – и двете могат да имат неблагоприятен ефект върху мъжката плодовитост, ако се приемат в големи количества.

Най-важното е да не гледаш на правилното хранене като на диета, а като на начин на живот.

4. Гимнастика за ума

Опитвай се да вмъкваш в свободното си време някое по-интелектуално забавление. Реши кръстословица или судоку, намери някоя игра, в която се налага да мислиш. Какво общо има това със секса? Има, и то доста. Както знаеш, сексът не е само физическа дейност. Колкото по-добре се съсредоточаваш и колкото по-буден е мозъкът ти, толкова по-лесно ще можеш да се концентрираш например върху това да не свършиш твърде бързо по време на секс.

Здравословният живот и сексът

Няколко малки промени могат да направят живота ти доста по-здравословен, а това веднага ще се отрази и върху сексуалния ти живот. Няколко часа седмично за фитнес, внимание към това какво ядеш и повечко ходене пеша – подобни малки неща ще дадат големи резултати.

снимка: brina_head, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here