8 вида секс, от които всяка връзка има нужда

0
646

Представи си кутия шоколадови бонбони, в която има само и единствено таралежки. След това си представи друга кутия, само че асорти – пълнежи, ядки, различни видове шоколад… Ясно е коя кутия е по-интересна.

Реклама

Бонбони

Така е и със секса. Ако сексуалният ти живот прилича на кутия, в която има само един вид бонбони, вероятно в един момент просто ще спреш да ги ядеш.

Но нека да оставим вече тази метафора. Мисълта ми е за разнообразието, но не разнообразието на партньорки (не че то е лошо, просто не е това темата). Става дума за различните видове секс с една и съща партньорка.

Колкото повече време продължава една връзка, толкова повече нараства рискът от сексуална скука. А ако тази връзка прави и двамата партньори щастливи, би било тъпо да заради не чак толкова страхотния секс нещата да свършат.

Тук идва голямото откритие – въпреки че продължителната връзка не предлага вълнението на секса с нова партньорка, тя ти предлага разни други екстри. Предлага например един куп различни видове секс.

Ето кои са тези 8 вида секс, които трябва да присъстват във всяка продължителна връзка:

Роля

1. (с)Експерименти

Или преминаване отвъд границите, в които се чувствате удобно.

Удобството е много коварно нещо при дългите връзки. То е причината някои двойки да потъват в сексуална рутина, която малко по малко разрушава връзката.

Именно тук идват експериментите и напускането на границите на удобството и предвидимостта. Експериментите могат да са с мястото (например секс в някоя друга стая на къщата, не в спалнята), с позата, с играчки, с роли и т.н. Могат да са и по-смели като секс на публично място или поне на терасата. (В този случай степента на екстремност зависи от изложението ви.)

Ползата от този вид секс

Той е доказателство и за двама ви, че все още можете да си кажете „Супер, това не го бяхме правили, а то било готино!“ Освен това един експеримент често води и други след себе си.

2. Отпускарски секс…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here