8 въпроса за мастурбацията

0
682

Устни

Реклама

Мастурбацията е нещо интимно и е нормално повечето хора да не говорят за него. Ние обаче пишем за него. И сме намерили няколко интересни въпроса и гледни точки към тази толкова широко разпространена дейност.

1. Колко често е нормално?

Всички проучвания, свързани с мастурбацията, имат един основен недостатък – дори и хората да отговарят честно, техните представи за нормално са различни и затова резултатите от проучванията са доста субективни. Но при всички случаи едно е сигурно – повечето мъже го правят от често до редовно. (Жените също.)

2. Мастурбацията заместител ли е на секса?

За повечето хора двете неща са различни. Много често хората използват мастурбацията, за да се оставят на мисли, чувства и фантазии, които са си само техни и които не биха споделили с никого. Въпреки че тези фантазии могат да се използват за вдъхновение в секса, много хора биха се притеснили да ги споделят с партньора си.

3. Образователна ли е?

Това е въпрос с доста ясен отговор – мастурбацията, особено в началото на сексуалния живот, може да бъде много образователна дейност. За много мъже това е начин да се научат да издържат по-дълго, което прави удоволствието при секса с партньорка по-голямо и за двамата.

4. Има ли митове за мастурбацията?

Колкото щеш. От космати длани до акне. Виж още.

5. Трябва ли да се говори за мастурбацията?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here