4 здравословни ефекта на секса

0
406

Двойка

Реклама

Когато е безопасен, сексът е полезен за здравето. Ето няколко конкретни ползи от него, които учените са открили:

1. Сексът подмладява

Секс три пъти седмично може да свали от външността ти до десет години, твърди проучване на Кралската болница в Единбург, Шотландия. Предполага се, че причината е в допамина и хормона на растежа, които се освобождават по време на секс и за които се смята, че забавят процеса на стареене.

2. Сексът подобрява имунитета

Сексът повишава нивата на имуноглобулин А – антитяло, което може да предотврати настинка и грип. Това показва проучване на университета „Уилкс” в Пенсилвания.

3. Сексът увеличава продължителността на живота

Това твърди проучване, публикувано в „Бритиш Медикъл Джърнъл” през 1997 г. и проведено сред близо 1000 мъже на средна възраст. Според проучването смъртността при мъже, които често получават оргазъм, е с 50% по-ниска от тази при мъже, които имат по-малко оргазми.

4. Сексът намалява главоболието

Особено при жените. През 2001 г. в научното издание „Headache” е публикувано проучване, според което при 30% от жените симптомите на мигрена намаляват след секс, а при 17,5% дори съвсем изчезват. Само 5,3% казват, че главоболието им се увеличава след секс. С една дума, старото извинение „Боли ме главата” е напълно неосновано и ако приятелката ти ти го каже, ти й отговори, че сексът би трябвало да облекчи главоболието й.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here