Афродизиаци – на практика

0
179

Клеопатра Рецепта 3. – Пълнените орехи на Клеопатра
За нея: Клеопатра (69-30г. пр. Хр.), легендарно красивата египетска царица, била прочута с невероятния си чар, който я правел неустоима за мъжете.
Тя имала дете от Юлий Цезар, което нарекла Цезарион. След убийството на Цезар тя се влюбила в Марк Антоний, след което и се съюзила политически с него, което й навлякло гнева на римските сенатори. Голяма част от тях я обвинили, че е вещица.
Антоний умрял в ръцете й, намушкан от Октавиан, и Клеопатра, усещайки собствения си близък край, се оставила да бъде ухапана от отровна змия.

Реклама

Орехи Рецептата, която ти представяме, е разчетена от египетски йероглифи. Тези сладки са били сервирани на сватбени тържества. Като се има предвид високата им енергийна стойност, можем да предположим, че Клеопатра ги е поднасяла на своите любовници, за да ги зареди с енергия… която определено им е трябвала за нещо по-така, свързано с Клеопатра, а не за да работят на полето!

Продукти:
50 грама смлени бадеми
100 г захар (на 2 места по 50г)
1-2 супени лъжици портокалова есенция
15 орехови ядки, разделени наполовинаРецепта от Древния Египет...
Приготвяне:
Смеси смлените бадеми с половината захар и толкова портокалова есенция, че да се получи тесто. Постави малко от това тесто между 2 орехови половинки и притисни. Продължи по същия начин с останалите ядки.
Разтопи втората половина от захарта в тиган, заедно с няколко капки вода, и когато започне да се образува карамел, махни от огъня и потапяй ядките в карамела, за да се покрият целите с него. След като извадиш всяка готова ядка, слагай я на намазана с олио хартия, за да изсъхне. И… сервирай!
Продължение – още една идея за чувствен десерт…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here