Химия на любовта

0
1496

Двойка в леглото Истината е, че зад удоволствието от секса се крие цяла химична лаборатория!
Убеди се сам! Ето химичните вещества, които ни карат да се кефим на секса:

Реклама

Пролактин
Успокоява сексуалната възбуда след оргазъм и пренастройва ума на не-сексуална вълна. Съдържанието му се повишава рязко веднага след оргазъм. Това е рядък момент от мъжкото ни съществуване, в който не мислим за секс.
Пролактинът те откъсва от секса, след като свършиш, като ти позволява да мислиш и за странични неща, освен за голото момиче до теб. И така, ако току-що си свършил и умът ти е завладян от мисли за работата, която ти предстои днес – то това е пролактин.
Окситоцин
Той се секретира от хипофизата. Стимулира простатата, причинява мускулни съкращения и повишава чувствителността на нервите. Изследванията показват, че повишеното количество окситоцин води до по силни оргазми.
Окситоцинът е известен като "cuddling hormone" (в буквален превод „гушкав хормон”), понеже повишава чувството за свързаност между двама души. Намира се и в млякото на майката, което засилва връзката между бебето и нея. Ако изпитваш силно удоволствие от това, че си се гушнал в твоето момиче след като сте приключили със секса, то това е окситоцин.
Ендорфини
Това са група невротрансмитери, които се свързват с опиатните рецептори в организма ти и успокояват болката. Ацетилхолинът и допаминът са ендорфини. Тези вещества имат структура, подобна на тази на морфина. Намаляват стреса и повишават самочувствието.
Време е за... сън Ендорфините създават чувство на еуфория и имат успокояващ ефект. От тях те обзема усещане на спокойствие и щастие, чувстваш се замаян и сънлив, дори може да задремеш. Но прекомерната стимулация на опиатните рецептори (например с хероин) води до понижено сексуално влечение.
Извод: следващия път, когато половинката ти недоволства от това, че отново ти се спи след секс, веднага я контрирай – „Ендорфини!” След което си хъркай сладко – и без това вече си имаш оправдание.
Адреналин

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here