Секс като насън

0
565

ДвойкаСънищата са странно нещо. Има купища изследвания за това какво е сънят, дали той отразява желания, страхове или фантазии и т.н. От Фройд насам сексът и сънищата са обект на най-различни изследвания, които доказват поне едно нещо – и мъжете, и жените имат еротични сънища.

Реклама

Проучванията от преди 40-50 години показвали, че жените по-рядко сънуват сексуални сънища, което обаче вероятно не е било съвсем така, като се има предвид, че тогава разговорите на тема секс, особено за жените, не са се отличавали с особена откровеност. А може би сексуалната свобода през последните години и това, че навсякъде има секс под различни форми, е направила и сънищата по-еротични. За жените е от значение и това, че контрацепцията им е осигурила секс без притеснения от забременяване, което им позволява да се съсредоточат изцяло и само върху удоволствието.

Скорошно проучване на университета в Монреал на базата на 3500 сънища, описани от 64 мъже и 109 жени, е показало, че около 8% от сънищата, и на мъжете, и на жените, са на тема секс. Разлики между двата пола все пак има:

Жените сънуват действителните си сексуални партньори – сегашни и бивши (а и бъдещи); също така сънуват известни личности повече, отколкото мъжете. В сънищата им присъстват рок звезди, актьори и политици. В това изследване на първите места в женските сънища били Брад Пит, Боно и Джордж Клуни.

Мъжете, от друга страна, сънуват повече въображаеми и непознати партньорки. В мъжките сънища сексът често е на публично място или в непозната обстановка. Изненада! – мъжете са по-навити за секс с повече партньорки, поне в сънищата си.

Обаче в сънищата няма само секс. Разбира се, най-чест е именно самият акт, но също така в еротичните сънища присъстват, по реда на тяхната популярност: предложения за секс, целувки, фантазии и мастурбация.

А какво означават еротичните сънища?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here