Порното и сексуалните комплекси

0
402

По материали на http://www.bg-sexologia.info/
Порно звезда

Реклама

В наши дни е прието да се гледа порно и порнографията отдавна вече не се счита за нещо мръсно, непристойно и забранено. Всеки може да задоволи своя вкус и фантазия, особено ако има Интернет.

Гледането на порно не се счита за вредно, нито за ненормално. Напротив, съвременните сексологични школи го насърчават като средство за разкрепостяване и сексуално отпускане. Разбира се, всичко това е полезно до момента, в който хората започнат да прекаляват и да си изграждат грешна представа за секса, както и да поставят неизпълними цели пред себе си и партньорите си.

В какво се крият причините за развитието на сексуални комплекси, свързани с порното?

В порнофилмите има какво ли не. И често нещата, които гледат, карат хората да се попитат „Аз защо не правя така?” Сложните сексуални техники и необичайната издържливост, която демонстрират порноактьорите, могат Жартиерида доведат до чувство за сексуална неспособност у зрителя. Този феномен е особено ясно изразен при наличието на денонощен свободен достъп до порно, което непрестанно тече из Мрежата.

Интересно проучване върху тези проблеми са направили норвежките сексолози от Сексологичната клиника KSO. Те споделят, че напоследък контингентът им от пациенти със сексуални комплекси, свързани с порното, нараства. Най-многобройни били пациентите тийнейджъри.

Някои от тях смятали, че трябва да се занимават със секс поне по два часа дневно, да имат достатъчно дълъг пенис, да могат да достигат до няколко оргазма един след друг, да могат да правят секс с няколко партньора, да могат да правят анален секс и ред други специфични самовнушения. Ръководителя на клиниката Д-р Зиф Хемне, счита, че съвременните средства за профилактика на сексуалното здраве трябва да обърнат внимание на този проблем…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here