Ерогенните зони на жената

0
625

По материали на http://www.bg-sexologia.info/

Реклама

Ерогенните зони на женатаЕрогенни зони наричаме онези участъци от кожата и лигавиците на тялото, чието стимулиране в подходящ момент довежда до нарастване на половата възбуда. Важно е да се обърне внимание на определението „подходящ”, тъй като те не реагират по всяко време и във всички случаи.

Ерогенните зони на жените са доста разнообразни: кожата на главата, клепачите, устните, езика, лигавицата на устната кухина, ушната мида, мястото зад ухото, възглавничката на ухото, тила, предната част на шията в областта на гърлото, дланите, възглавничките на пръстите, гърдите, долната част на корема, пъпа, областта на гръбнака между лопатките, кръста, седалището, областта около ануса, вътрешната повърхност на бедрата, задната повърхност на бедрата, перинеума, областта на клитора, малките срамни устни, преддверието на влагалището, предната стена на влагалището, дори и маточната шийка. Внимание – не при всички жени и не винаги тези места реагират като ерогенни зони!

Всяка жена има свои, точно определени зони, които трябва да се търсят в процеса на любовната игра между партньорите. Това е по-лесно, ако жената при мастурбация сама е открила местата на своето блаженство.

Известният немски дерматолог и венеролог и един от основоположниците на сексологията Иван Блох (1872 – 1922), споменава, че допирането до кожата на любимия човек се равнява на половината от половото сношение. Това съприкосновение води до сладострастни изживявания, които се предават на половите органи, които пък реагират по определен начин.

Осезанието при жената може да бъде както леко, така и доста силно, дори интензивно, което е пряко свързано със сексуалността. Много жени при разговор с мъж неволно допират ръцете си до гърдите му, а ако стоят до него – до краката му, неволно го хващат под мишница, или допират до него разни предмети. Всичко това е насочено само към онези мъже, които са се сторили на жената симпатични и с които тя има феромонна съвместимост, която не се осъзнава, но съществува.

Какво се случва с ерогенните зони?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here