Спорове и кавги с гаджето

0
227

Сдобряване8.Извинете се

Реклама

Ако решиш, че трябва да се извиниш, направи го. Но нека е искрено, иначе караницата рано или късно ще се повтори.

Ако тя реши, че трябва да ти се извини, а ти – че трябва да приемеш извинението, – също го направи искрено.

9. Забравете го

Какъвто и да е краят на един спор, щом той е свършил, трябва да се забрави. Няма смисъл да стигнете донякъде и на другата сутрин някой от вас да каже: „Абе… Има още нещо по вчерашния проблем. Мисля, че ти не ме разбра…” И тогава нито решението, нито извиненията са имали някакъв смисъл.

10.Предотвратявайте споровете

Всички сме хора и понякога грешим. Също така, понякога се изнервяме повече и Кавгаедин невинен спор се превръща в жестока кавга. Ако и двамата се постараете да разберете, че грешките и нервите в някаква степен са нормални и не трябва да им се обръща чак такова внимание, всичко ще е много по-лесно.

В тази връзка ние мъжете сме малко по-затруднени. Докато ние можем донякъде да контролираме емоциите си и да сме рационални дори когато имаме проблем, при жените е по-трудно. Те много по-лесно се поддават на настроения, по-трудно подреждат многото си объркани чувства и по-лесно се изнервят. (Особено ако става дума за ПМС). Затова ние имаме нелеката задача да се опитаме до някаква степен да ги разберем. Това не значи да търпиш всякакви настроения. Значи да се опиташ да отделиш истинското наличие на проблем от простата промяна в настроението й. Ако няма чак такъв проблем, можеш спокойно да й обясниш, че няма причина да ти е ядосана или нервна и че няма смисъл да се карате за глупости. С този подход има голяма вероятност да предотвратиш много неприятни емоции.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here