Връзка с по-млада жена

0
332

Млада жена

Реклама

Не с 2 години по-млада. А с 10-20. Всички сме виждали такива връзки, най-вече при успешните, богати и известни, не много млади мъже. Той е на 40, тя е на 20. Звучи добре, защото дава надежда на мъжете, че и на средна възраст можем да си намерим младо и секси гадже.

Само че не всичко в такива връзки върви по мед и масло и причините за това са съвсем логични. Ето няколко неща, които са потенциални проблеми при връзките на мъже с жени, които са 10-20-30-40 (и дори повече) години по-млади от тях:

1. Несигурност

Логиката казва, че колкото по-млада е една жена, толкова по-малка е вероятността да е имала тежки раздели, трудни връзки и други подобни видове емоционален багаж. Само че не е точно така.

Да, тя е млада и сравнително невинна, само че именно липсата й на опит и възрастта й могат да я направят несигурна по отношение на теб. Което може да доведе до ревност, вкопчване в теб и разни други такива нежелани неща.

2. Материализъм

Представи си една секси мацка на 22 години и двама мъже – единият на 25, другият – на 40. Логиката показва, че момичето би трябвало да е привлечено по-скоро от по-младия мъж – близка възраст, близки интереси и т.н. ОК, обаче точно това момиче си харесва мъжа на 40. Защо? Може да звучи малко грубо, но отговорът в повечето случаи е: пари.

Най-общо казано, с възрастта един мъж става все по-добре осигурен материално. И в много случаи онова, което привлича младите жени в по-възрастни от тях мъже, е социалният статус. Което в началото може и да не е проблем за мъжа, но сам се сещаш, че връзка на подобна основа няма как да е особено щастлива.

Различни интереси…

снимка: patriziasoliani, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here