Работата на приятелката ти е преди теб

0
244

Работеща жена

Реклама

Как да се справиш, ако за приятелката ти работата е по-важна от теб? Ако времето, прекарано с теб, все повече намалява за сметка на допълнителните часове, които тя взима в офиса?

Професионалната реализация е важна част от живота на всеки и няма нищо лошо човек да е отдаден на работата си. Нещо повече, ако приятелката ти обича работата си и я работи усърдно и с удоволствие, това само трябва да те радва.

Има случаи обаче, в които хората не просто поставят работата си на първо място, но и започват да оставят всичко останало на заден план. Под „всичко останало” се разбира: гадже, приятели, хобита и т.н. Ако приятелката ти е оставила на заден план всички тези неща заради работата си, ти най-вероятно не си особено щастлив.

Можеш да направиш няколко неща, за да подобриш ситуацията:

1. Кажи й, че имате проблем

Ако приятелката ти постоянно мисли за работата си и обръща повече внимание на нея, отколкото на теб, трябва да й го кажеш. Обясни й, че когато тя не мисли за теб, това създава проблем, който постепенно ще ескалира. Също така, кажи й, че не е здравословно и за самата нея да не може да се откъсва от работата си и да си почива качествено.

2. Изслушай я

Тя също има своята гледна точка и за да се разберете, трябва да я изслушаш. Ако разбереш какво я кара да обича толкова много работата си, че да я поставя преди всичко, ще можете по-лесно да се справите с проблема.

Още…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here