Приятелство с бившата

0
392

Двойка

Реклама

Има ли такова нещо като „Да си останем приятели”?

Голяма част от връзките в някакъв момент приключват. Какво правим след това е въпрос, който има много възможни отговори. Дали приятелството е един от тях?

Нормално е след като дълго време са били заедно и са се разделили, двама души да имат нужда да си обещаят, че ще си останат приятели. Това донякъде потушава съжалението, което може да е останало за връзката и за миналото. Дали обещанието ще се спази обаче, както и дали това изобщо е добра идея – тези въпроси си стоят.

Накратко – идеята не е добра.

Прочути мъдри мисли като „Приятелството може да се превърне в любов, а любовта в приятелство – никога” не са случайни. За добро или за зло отговорът на въпроса „Да остана ли приятел с бившата си?” е по-скоро „Не”.

Ето няколко причини за това.

Раздялата почти винаги означава изоставящ и изоставен

При разделите рядко има взаимно съгласие. Щеше да е хубаво, но просто не е така. Обикновено единият разбива сърцето на другия, а другият остава с разбито сърце. В известен смисъл изоставящият се успокоява, като предлага приятелството си на изоставяния като утешение. Така намалява чувството си за вина. За изоставения обаче нещата не стоят така. Всяка среща на кафе „по приятелски” за него е напомняне за раздялата и за това как е бил изоставен.

Били сте интимни

Преминаването от интимност към приятелство е близко до невъзможното. Най-малкото защото след като веднъж сте се виждали голи, да се възприемете като другарчета не е никак лесно. Най-вероятно парфюмът й или презрамката на сутиена й, която се е показала и която ти напомня как си я виждал по бельо, ще ти напомнят за страстния секс, който сте правили, и цялата идея на приятелското хапване заедно отива на кино. Колкото и да контролираш емоциите си, да си приятел на жена, с която си изживял нещо много повече, ще ти бъде трудно.

Още причини…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here